HOME > RECIPES & COLLABORATION > りんごとバナナのチャツネwith REDMAMA
◆ 材料 |
---|
紅玉1個、バナナ1/2本、玉ねぎみじん切り大さじ2、レモンくし切り1/4個分、ドライクランベリー大さじ2、砂糖40g、りんご酢30cc、オールスパイスひとつまみ、REDMAMA小さじ1/2 |
◆ 手順 |
(1)リンゴは皮をむき小さく切り、砂糖をまぶしておく。バナナは輪切りにする (2)リンゴとりんご酢を深めの耐熱容器に入れ、ラップをかけてレンジで4分加熱 (3)すべての材料を(2)に入れて混ぜ、ラップをせずにレンジで2分加熱し、水分を飛ばすように混ぜる (4)水分が多すぎるようなら、さらに加熱し、水分を飛ばす (5)煮沸消毒した瓶にいれ、冷蔵庫で1週間程度保存できる |
◆ カロリー |
約155kcal |
◆ INGREDIENTS |
---|
1 Granny Smith Apple, 1/2 banana, 2tbs of finely chopped onion, 2 slices of lemon, 2 tbs of dried cranberries, 1.4oz of sugar, 1.7oz of apple vinegar, a pinch of all-spice, 1/2 tsp of REDMAMA |
◆ DIRECTIONS |
1. Peel the skin and chop apple. Cover apple with sugar. 2. Microwave 1 and apple vinegar without lid on for 4 minutes. 3. Add rest of ingredients, mix and microwave another 2 minutes without lid on. 4. Keep 2 in the sealed sterilized jar. You can keep it in the refrigerator up to 1 week. |
◆ Calories per serving |
155kcal |
SPECIAL THANKS!! RECIPE BY RIEKO SUZUKI